El claviórgano Hauslaib del Museu de la Música de Barcelona = El claviorgue Hauslaib del Museu de la Música de Barcelona
Ayats i Abeyà, Jaume
Documenta Universitaria. 2019Ficha técnica
- EAN: 9788499844701
- ISBN: 978-84-9984-470-1
- Editorial: Documenta Universitaria
- Fecha de edición: 2019
- Encuadernación: Rústica con solapas
- Dimensiones: 21x21
- Idioma: Castellano / Catalán / Inglés
- Nº páginas: 188
Disponible
SÓLO 1 EN STOCK - dato actualizado el 30/11/24 a las 22:53PVP. 25,00€
Añadir a la Lista de deseos
El claviórgano de Lorenz Hauslaib (1568-1625) es uno de los instrumentos más singulares y sorprendentes de la rica colección del Museu de la Música de Barcelona. Es un objeto peculiar e ingenioso que reúne las mecánicas de un pequeño órgano y de una pequeña espineta que pueden sonar al mismo tiempo, mezclando los dos timbres.
Es uno de los poquísimos claviórganos del siglo XVI que se conservan en todo el mundo, y muy probablemente el único que, 400 años después de su construcción, está en condiciones de ser tocado consiguiendo, con los materiales de la época, un resultado sonoro magnífico y cautivador. Esto ha sido posible gracias al largo proceso de investigación, de estudio y de restauración impulsado por el Museu con el constructor Joan Martí y el taller de organería Gerhard Grenzing.
Este libro reúne las informaciones y los estudios de los equipos que han llevado a cabo la recuperación sonora.
---
El claviorgue de Lorenz Hauslaib és un dels instruments més singulars i sorprenents de la rica col lecció del Museu de la Música de Barcelona. És un objecte peculiar i enginyós que reuneix les mecàniques d'un petit orgue i les d'una petita espineta que poden sonar alhora, mesclant els dos timbres, i que s'encabeixen dins d'un moble luxós de dimensions petites. És un dels poquíssims claviorgues del segle XVI que es conserven a tot el món, i molt probablement l'únic que, 400 anys després de la seva construcció, està en condicions de ser tocat obtenint, amb els materials de l'època, un resultat sonor magnífic i captivador. Això ha estat possible gràcies al llarg procés de recerca, d'estudi i de restauració impulsat pel Museu, i que ha tingut el privilegi de reunir la rigorosa tasca de recuperació realitzada pel constructor Joan Martí i pel taller d'orgueneria Gerhard Grenzing. Aquest llibre reuneix les informacions i els estudis dels equips que han dut a terme la recuperació sonora, i inaugura les publicacions especialitzades del Museu de la Música, alhora en paper i en llibre electrònic (que permet incorporar audiovisuals amb interpretacions de l'instrument). L'objectiu és la difusió del coneixement i de les recerques al voltant dels fons de les col leccions. Al final del llibre en paper, hi ha un codi per accedir gratuïtament al llibre electrònic. Heus aquí cinquanta anys de la trajectòria de la institució capdavantera en l'estudi i la recuperació del patrimoni català d'instruments musicals.
CONTENIDO:
-400 años después, el claviórgano vuelve a sonar / 400 anys després, el claviorgue torna a sonar (Jaume Ayats i Abeyà)
-Del silencio del órgano de carey a la música del claviórgano Hauslaib / Del silenci de l'orgue de carei a la música del claviorgue Hauslaib (Oriol Rossinyol i Panyella)
-El claviórgano Hauslaib del Museu de la Música de Barcelona / El claviorgue Hauslaib del Museu de la Música de Barcelona (Romà Ecalas i Llimona)
-La restauración del claviórgano de Lorenz Hauslaib del Museu de la Música de Barcelona / La restauració del claviorgue de Lorenz Hauslaib del Museu de la Música de Barcelona (Óscar Laguna de la Mata)
-"Intento reconstruir el sonido". Entrevista a Joan Martí / "Intento reconstruir el so". Entrevista a Joan Martí (Joan Martí i Llobet, Oriol Rossinyol i Panyella, Imma Cuscó i Pallarès)
-Referencias cronológicas de claviórganos conservados de los siglos XVI y XVII / Refèrencies cronològiques de claviorgues conservats dels segles XVI i XVII
Bigliografía / Bibliografia